Homeover onsWerkplaats & Materieel

Werkplaats & Materieel

Op ons terrein op ‘het eiland' van Sas van Gent, beschikt Aquavia over een volledig professioneel ingerichte werkplaats van ca. 1.000 m2. Deze werkplaats wordt gebruikt voor het prefab maken van staalconstructie en houtconstructies voor eigen werken en eventueel voor derden. Daarnaast worden onderhoudswerken aan bijvoorbeeld drijvende steigers uitgevoerd.

 

De werken in de werkplaats variëren in de werkplaats van een hulpstukje voor een werk dat reeds in uitvoering is tot leuningwerken, een stalen loopbrug en fenderconstructies. Door de variatie in de werkzaamheden die in onze werkplaats uitgevoerd kunnen worden, geeft de werkplaats de mogelijkheid om snel te schakelen als er onderdelen nodig zijn op een werk.

Materieel

Aquavia beschikt over een eigen werkschip, de Ingrid B. Compleet toegerust met een mobiele werkplaats, een Alfinger 32+ kraan en uiteenlopend (hand)gereedschap, is zij breed inzetbaar voor de meest uiteenlopende klussen op en aan het water. Ook beschikken we over een vlakke top-ponton en negen koppelpontons. Daarmee kunnen we werkplatformen op het water maken van allerlei maten. Klein of groot; vierkant, rechthoekig of in een L-vorm: de negen delen kunnen in allerlei combinaties verbonden worden. Hierdoor kunnen we ook in kleinere wateren het werk bereikbaar maken vanaf het water.

+