icon-arrow-right
HomeProjecten Betonnen deksloof bedrijfskade

Betonnen deksloof bedrijfskade

Westdorpe

Aan het zijkanaal C bij het kanaal Gent-Terneuzen vervaardigden we een nieuwe kadeconstructie voor een bedrijfsterrein. Daarvoor brachten we een betonnen deksloof aan op een stalen damwand. Betonwerk, houtwerk en staalwerk; in deze opdracht kwamen deze drie mooi samen.

Betonwerk

In het werk realiseerden we een gestorte gewapend betonnen deksloof over een lengte van 180 meter in 10 moten van zo'n 18 meter lengte. We leverden en verwerkten een werkvloer van ca. 12 m³ beton C12/15, C20/25 en C30/37; leverden en verwerkten zo'n 175,5 m³ beton C30/37, CEM III B LH/SR 42,5, Milieuklasse XC4 en XF4, mengsel 4/16 mm en leverden en brachten ca. 43.000 kg wapeningsstaal aan. Voor de realisatie van de deksloof pasten we PERI bekisting van het type TRIO toe en verzorgden we het leveren en aanbrengen van een dilatatievoeg van Alveolit tussen de betonmoten.

Houtwerk voor beton en afwerking kade

Voor zowel het betonwerk als voor de afwerking van de kadeconstructie verzorgen we diverse houtconstructies. Onze opdrachtgever bracht stalen consoles aan, waarop wij de levering en het aanbrengen verzorgden van een houten onderkist van betonbaddingen en bekistingsplaten boven het water. De bekistingsplaten zaagden we in de vorm van de damwandprofielen. De bovenkant van de onderkist werd aangebracht op NAP +4,45 meter, waarmee de onderkant van de deksloof op deze hoogte werk gerealiseerd. We leverden en realiseerden 100% FSC hardhouten Azobé wrijfgordingen, met afmetingen van 150 x 250 x 3980 mm. Ook de wrijfstijlen werden door ons geleverd in 100% FSC hardhout Azobé met afmetingen van 150 x 250 x 2800 mm.

Staalconstructies

Om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te waarborgen, brachten we een tijdelijk stalen leuningwerk aan als randbeveiliging aan de waterzijde van de deksloof. We leverden en monteerden een thermisch verzinkt dekzerkprofiel van het type Holmprofiel. Ook leverden we zeven thermisch verzinkte stalen trappen en leverden en monteerden we thermische verzinkte stalen handbeugels. Tot slot verzorgden we de levering en het aanbrengen van een achttal stalen geconserveerde bolders van het type T-Head 500 kN.

 

Het totale project werd gerealiseerd aan de hand van een LEAN-planning, die conform werd gehaald.

Contactpersonen

Manno Buijsrogge Projectleider Neem contact op

Ruben Hollemans Werkvoorbereider Neem contact op

Jan de Feijter Uitvoerder Neem contact op

+