icon-arrow-right
HomeProjecten Hoogwaterkering strandpaviljoen

Hoogwaterkering strandpaviljoen

Vlissingen

Strandpaviljoen Pier 7 ligt direct aan het strand in Vlissingen. Vooral in de winter was die ligging vlak aan zee nogal eens de oorzaak van wateroverlast als door wind en regen het zeewater de kust op komt. Daarom besloten de eigenaren van het strandpaviljoen een hoogwaterkering te plaatsen. Aan ons de opdracht deze kering te ontwerpen en realiseren. 

De winterkering bestaat uit stalen kolommen, waartussen betonnen tussenschotten en stalen frames zijn geplaatst. In de frames zijn glazen ramen van 40mm dik (3-laags) aangebracht, zodat gasten op het terras bovendien beschut worden tegen wind en stuivend zand.

 

Op enkele plekken is de ruimte tussen de kolommen vrijgehouden om een doorgang van en naar het strand te maken. Een systeem van op maat gemaakte aluminium schotbalken kan gebruikt worden om ook deze vlakken af te sluiten bij hoogwater.

Rondom de hoogwaterkering en voor de strandcabines hebben we houten vlonderpaden aangebracht. Deze zijn gemaakt van van duurzaam hardhout en zorgen voor een makkelijke en prettige toegang tot het terras en de cabines.

Contactpersonen

Manno Buijsrogge Projectleider Neem contact op

Ronnie Francke Werkvoorbereider Neem contact op

Feiten & cijfers

+