icon-arrow-right
HomeProjecten Onderhoudswerkzaamheden Yara

Onderhoudswerkzaamheden Yara

Sluiskil

Kunstmestfabriek Yara heeft voor de aanvoer van grondstoffen en afvoer van eindproducten een eigen spoornetwerk op hun terrein in het Zeeuwse Sluiskil. Regelmatig voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan dit spoor. Daarbij werken we geregeld samen met onze VolkerWessels-collega’s van VolkerRail of met lokale specialisten. Zo kunnen we wanneer dat nodig is gemakkelijk beschikken over specialistisch materieel en expertise voor spoorwerk.

3D-scan onder water

Opdrachtgever Yara geeft aan ons de uit te voeren werkzaamheden aan. Zaken als het vervangen van bielzen, stukken spoor of wissels nemen we voor onze rekening, maar we houden ook de wegverhardingen op niveau en voeren bijvoorbeeld grondwerkzaamheden uit voor het saneren van verontreinigde grond.


Eind 2017 hebben we op verzoek van Yara onder water een 3D-scan verzorgd van de kade. Op basis van deze scan stelden we een rapportage op met daarin adviezen voor het onderhoud van de kade. Naar aanleiding van de uitgevoerde scan voeren we op een aantal specifieke locaties meer gedetailleerde duikinspecties van de kadeconstructie uit. Ook verzorgden we recent nog een reparatie aan een damwand.

Snel schakelen

Een belangrijk aandachtspunt in de werkzaamheden voor Yara Sluiskil is de afstemming van de uitvoering van de werkzaamheden op de reguliere bedrijfsvoering van Yara. De beschikbaarheid van de kade voor schepen is voor Yara van cruciaal belang in hun bedrijfsproces. Dat maakt snel schakelen en flexibiliteit in planning en inzet van onze mensen en materieel van groot belang. Een voorwaarde waar wij dankzij onze kennis, ervaring én het professionele netwerk dat wij achter ons hebben staan uitstekend aan kunnen voldoen.

Contactpersonen

M. Buijsrogge Projectleider Neem contact op

R. Hollemans Werkvoorbereider Neem contact op

Feiten & cijfers

+