icon-arrow-right
HomeProjecten Project 'Duinhof' Cadzand-Bad

Project 'Duinhof' Cadzand-Bad

Terreininrichting appartementencomplex

Cadzand-Bad is een authentieke Zeeuwse badplaats met een rijk verleden. Jaarlijks trekt het dorp vele toeristen. Vooral de Zuiderburen zijn veelvuldig in deze badplaats te vinden. Het unieke natuurgebied 't Zwin, een vindplaats van fossiele schelpen en haaientanden, grenst aan het dorp. Op enkele prominente locaties zijn nieuwe appartementencomplexen gerealiseerd, in authentieke Franse en Engelse kustarchitectuur met fraaie balkons, openslaande deuren en vakwerkverdeling in lichte kleuren. Appartementencomplex 'Duinhof'- gebouwd door Aannemersbedrijf Van der Poel uit Terneuzen - is de nieuwe blikvanger bij de entree van Cadzand-Bad. Zes gebouwen met in totaal 181 appartementen met een eigen karakter, vormen samen een harmonieus geheel en zijn gezichtbepalend voor de ingezette modernisering.

Totaal inrichting

De plaats van de gebouwen op een voormalige parking, grenzend aan een lage ringdijk, bood in de aanleg van de buitenruimte voldoende gelegenheid voor hoogteverschillen met diverse karakteristieke elementen, zoals houten damwanden en trappen met metalen leuningen. Aquavia en KWS Infra bereikten in deze opdracht optimale harmonie tussen de noodzakelijke infrastructuur onder de grond, zoals riolering en afwatering, én de logistieke inrichting van het terrein om- en tussen de gebouwen. Een juiste mix tussen infrastructuur en terreininrichting.

Inzet mobiele werkplaats

Vanuit een basisontwerp is, naarmate het werk vorderde, de inrichting aangepast aan specifieke vragen en wensen van opdrachtgever en eigenaren. Door de goede mix van inzet van KWS Infra en Aquavia kon hier op een snelle manier aan worden voldaan. Trappen, opstapjes, leuningwerk en grondkeringen werden ontworpen en aangepast aan de situatie. Alle metaal- en houtwerk werd door Aquavia voorbereid, geproduceerd en geïnstalleerd. Voor dit project werd gebruik gemaakt van de nieuwe mobiele werkplaats. Deze unit maken het Aquavia-team nog slagvaardiger. In juni 2013 werd het terrein rondom 'Duinhof' opgeleverd.

Feiten & cijfers

 • In opdracht van:
  Aannemersbedrijf Van der Poel, Terneuzen
 • Duur project:
  ca 2.5 jaar (incl. grondwerk- en sanering voor de bouw)
 • Oplevering:
  Juni 2013
 • Projectcategorieën
  Algemeen
+