icon-arrow-right
HomeProjecten Renovatie wachtsteiger Goese Sas

Renovatie wachtsteiger Goese Sas

Goese Sas

Voor de gemeente Goes hebben we tussen oktober 2017 en maart 2018 de wachtplaatssteiger aan de Goese Sas gerenoveerd. Het werk startte na het vaarseizoen en was zó gepland dat de steiger bij de aanvang van het vaarseizoen weer veilig zou zijn voor gebruik. De bestaande steiger vertoonde destijds houtrot aan de palen en het loopdek, de conservering had beschadigingen en ook de leuningen voldeden niet meer aan de huidige wet- en regelgeving.

Diktemetingen

Om de werkzaamheden uit te voeren zijn de steigers die een opknapbeurt nodig hadden gedemonteerd en afgevoerd. Alle stalen onderdelen zijn in Hulst gedemonteerd waarna deze gestraald, hersteld en opnieuw geconserveerd werden. Noodzakelijkheid en omvang van de herstelwerkzaamheden is onder meer bepaald door het uitvoeren van diktemetingen op de aanwezige onderdelen. Na het stralen zijn er in onze eigen constructiewerkplaats in Sas van Gent diverse stalen hulpconstructies gemaakt en reparaties uitgevoerd.

De grote oppervlakte van de steiger en de aard van de reparaties vroeg om een aanpak op maat. Daarom zijn alle onderdelen getransporteerd naar een loskade in de buurt en zijn alle onderdelen van de steiger gefaseerd gedemonteerd, gerepareerd en geconserveerd. Zo hebben we onder meer het loopdek van de loopbrug en de drijvers vervangen door kunststof roosters. De geleidepalen zijn vernieuwd met houten palen. Er zijn nieuwe RVS-leuning en bolders aangebracht en de wrijfgording is vervangen voor een kunststof wrijfgording. Voor de start van het vaarseizoek 2018 lag de steiger er zo weer in topconditie bij.

 

 

Feiten & cijfers

+