icon-arrow-right
HomeProjecten Strandbrug Roompot Beach Resort

Strandbrug Roompot Beach Resort

Nieuwvliet-Bad

Vakantiegangers uit het Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad brengen graag een bezoek aan het nabijgelegen strand. Dit strand kunnen de vakantiegangers echter alleen bereiken, nadat zij een fietspad en een weg zijn overgestoken. Om ervoor te zorgen dat de vakantiegangers het fietspad en de weg veilig kunnen passeren, is er een 60 meter lange brug aangelegd. In opdracht van Van Hese Infra bv hebben wij de stalen constructie van deze strandbrug gemaakt. Daarnaast hebben wij de brug op locatie gemonteerd.

De constructie

De stalen constructie van de strandbrug is in onze eigen constructiewerkplaats te Aquavia, Sas van Gent gerealiseerd. Bovendien hebben wij de werkplaatstekening (die nodig was voor de realisatie van deze stalen constructie) gemaakt met onze VolkerWessels-collega’s bij Aveco de Bondt. De onderdelen (waaruit de stalen constructie is opgebouwd) zijn voorzien van een natlaksysteem. De bewerkingen in de werkplaats zijn conform de norm EN1090 uitgevoerd.

Transport

Op maandag 12 april 2021 hebben wij de 60 meter lange brug in delen naar de projectlocatie getransporteerd. In de daaropvolgende dagen hebben wij de staanders en de verschillende brugdelen geplaatst. Voor het hijsen van de verschillende brugdelen (waarvan het grootste deel een gewicht had van circa 11,5 ton) is gebruikgemaakt van een 150 tons mobiele telescoopkraan van Mammoet. Daarnaast werd er (om gevaarlijke situaties te voorkomen) gebruikgemaakt van een tijdelijke ondersteuning.

Feiten & cijfers

 • Totale lengte:
  60 meter
 • Langste overspanning:
  22,20 meter
 • Maximale hoogte:
  7,00 meter
 • Gewicht grootste brugdeel:
  11.680 kilogram
 • Projectcategorieën
  Bruggen
  Algemeen
  Staalwerk
  Werkplaats
+