icon-arrow-right
HomeProjecten Tweede sluisdeur voorzien van nieuwe onderrolwagens

Tweede sluisdeur voorzien van nieuwe onderrolwagens

Bruinisse

De Krammersluizen worden geschut met roldeuren. Deze constructie betekent dat de deuren op onderrolwagens heen en weer bewegen. Onder invloed van het water is er aangroei en slibafzetting en dit zal de weerstand doen toenemen. Meer weerstand betekent meer belasting van de motoren. In 2012 en 2013 is tot vervanging van de onderrolwagens overgegaan.

KWS Infra / Aquavia realiseerde de vervanging van de onderrolwagens van de tweede sluisdeur in januari  jl. Het lichten, plaatsen op een ponton en terugplaatsen van de sluisdeur werd in twee dagen gerealiseerd. Het volledige project duurde, ondanks winterse omstandigheden met sneeuw en ijs, slechts één week. Hierdoor kon de stremming van de sluis tot een minimum worden beperkt.

Dit project, in het kader van het onderhoud van de vaarweg Netwerkgericht Onderhoud Vaarweg Hansweert-Krammersluizen (NHK), staat gepland tot eind 2013 en in de loop van het jaar zullen er dus nogmaals twee sluisdeuren worden gelicht. In totaal zijn dan vier deuren voorzien zijn van nieuwe onderrolwagens.

Feiten & cijfers

  • In opdracht van
    Volker Infra
  • Op de markt gebracht door
    Rijkswaterstaat
  • Duur
    eind 2013
+