icon-arrow-right
HomeProjecten Veerhaven Terneuzen

Veerhaven Terneuzen

Herinrichting

Een oude veerhaven weer aantrekkelijk maken en omvormen tot een toeristische trekpleiser. Dat stelde de gemeente Terneuzen zich tot doel met fikse herinrichting in het havengebied. In het vierde kwartaal van 2017 realiseerden wij de derde fase in dit plan.

Scheepsspottersplekken

De eyecatcher van de nieuwe inrichting van de twee pieren werd de scheepspottersplek op de west-pier. Op een betonnen fundatie realiseerden we een ronde in het werk gestorte wand, die dezelfde diameter heeft als de recentelijke aangelegde Sluiskiltunnel. In deze spottersplek kunnen bezoekers een interactieve presentatie bekijken over de omgeving en de kunst van het navigeren op de Westerschelde. Op de oostelijke pier is een betonnen uitkijkplatform aangelegd, dat in een latere fase van de totale gebiedsontwikkeling met opvallende uit windmolenwieken opgetrokken zitelementen zal worden ingericht. De pieren hebben verder een nieuw asfaltdek gekregen en ook plaatsten we nieuwe banken langs de wandelpaden. Zo kregen de oude veerpieren weer een eigentijds jasje.

 

Contactpersoon

M. Buijsrogge Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Sloopwerkzaamheden
  Onder meer verwijderen van 87 meter hekwerk, 5 banken, 3260m2 betonblokken
 • Funderingen
  Aanbrengen, verdichten en profileren van 3630m2 fundering
 • Verhardingen
  Aanbrengen van 560 ton onderlaag asfalt en 300 ton deklaag, aanbrengen en/of herstellen van 200m2 betonblokken van het dijklichaam
 • Betonwerk
  In het werk gestorte gewapend betonnen uitkijkpunt, realiseren gewapend betonnen getrapte betonvloer.
 • Projectcategorieën
  Betonwerk
  Algemeen
  Onderhoud
+