icon-arrow-right
HomeProjecten Voetgangersbrug WielerExperience

Voetgangersbrug WielerExperience

Roosendaal

Op het voormalige Red Band Sportpark in Roosendaal verrees in 2017 de WielerExperience Roosendaal, een multi-sport accommodatie voor allerlei mogelijke sporten met wielen. De WielerExperience bestaat uit drie zelfstandige area's: een mountainbike trail, een pump track en een wielerbaan die als een 8 om de mountainbike trail en de pump track heen lust. Wij maakten in de periode van september 2017 tot februari 2018, in samenwerking met onze eigen vestiging KWS Infra Roosendaal/Sas van Gent -hoofdaannemer van de WielerExperience- een stalen voetgangersbrug met twee hellingbanen zodat bezoekers de wielerbaan veilig kunnen oversteken.

Ontwerp én realisatie

De stalen constructie van de brug is in onze eigen constructiewerkplaats gerealiseerd. Ook namen we het ontwerptraject, vanaf schets tot en met de werkplaatstekeningen, voor onze rekening. De brug is voorzien van kunststof roosters en is gefundeerd op stalen buispalen, die met een trilblok zijn aangebracht. Verder is de brug, door middel van thermisch verzinken, voorzien van een corrosiewering en zijn de palen op locatie gestraald en opnieuw voorzien van coating.

Slim plannen

Een belangrijk aandachtspunt in dit project was de afstemming van onze planning op de algemene planning van de realisatie van de WielerExperience. De onderdoorgang van de voetgangersbrug zou, wanneer we de brug vóór het asfalteren van de wielerbaan geplaatst hadden, namelijk te laag zijn geweest voor de asfaltmachine. Afstemmen op de planning van het asfalteren was dus cruciaal. Om vervolgens bij opbouw op de locatie de uitvoeringstijd tot een minimum te beperken, hebben we de brug gerealiseerd uit grote elementen.

Contactpersonen

M. Buijsrogge Projectleider Neem contact op

R. Francke Werkvoorbereider Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Totale lengte
  62 meter
 • Langste overspanning
  ca. 14 meter
 • Hoogte
  2,5 meter
 • Gewicht
  ca. 20.000 kilo in diverse delen
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  Bruggen
  Algemeen
  Staalwerk
  Werkplaats

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+