icon-arrow-right
HomeProjecten Waterdunen: zes voetgangersbruggen

Waterdunen: zes voetgangersbruggen

Breskens

In opdracht van Romers Grondverzet, dochteronderneming van ons zusterbedrijf KWS Infra Zwijndrecht, maakten we voor natuurgebied Waterdunen zes voetgangersbruggen met een totale lengte van 463 meter. Staalwerk, houtwerk en de betonnen funderingen: al onze specialismen komen in dit bijzondere project mooi samen.

 

Natuur en recreatie

Samen met KWS Infra Zwijndrecht-onderneming Romers Grondverzet werken wij vanuit Aquavia mee aan het project Waterdunen, een natuur- en recreatiegebied dat de Provincie Zeeland, Gemeente Sluis, Scheldestromen Waterschap, Het Zeeuwse Landschap en Molecaten Park Hoogduin samen ontwikkelen. Het totale project bestaat uit de aanleg van een binnendijks getijdengebied aan de Westerschelde, ten westen van Breskens. Voor de aanleg van Waterdunen worden voormalige landbouwpercelen en openbare wegen omgevormd tot een natuur- en recreatiegebied.

Op locatie monteren

Aan ons als Aquavia was de opdracht om zes voetgangersbruggen te realiseren. In onze werkplaats in Sluiskil verzorgden wij het staalwerk voor de bruggen, voor onder meer de leuningen en brugcontructie. De plankieren maakten we uit FSC-hout en ook de vervaardiging van de funderingen voor de bruggen namen we voor onze rekening. De verschillende brugdelen maakten we in onze werkplaats gereed, waarna we ze prefab aanvoerden en op locatie monteerden. Omdat Waterdunen een gebied wordt dat recreatie en natuur combineert, worden op de loopbruggen vogelschermen geplaatst om de toekomstige natuur zo min mogelijk te verstoren.

Contactpersoon

Manno Buijsrogge Projectleider Neem contact op

+